معرفی سپتیک تانک
فهرست مطالب
سپتیک تانک، یکی از راه حل های مناسب برای جمع آوری و تصفیه فاضلاب خانگی است. این سیستم به صورت یک مخزن بزرگ عمل می کند که فاضلاب خانگی را درون خود نگه میدارد و با استفاده از باکتری های تصفیه کننده، فاضلاب را تصفیه کرده و به محیط زیست باز میگرداند. سپتیک تانک ها در سایز ها و ظرفیت های مختلف تولید میشوند. این سیستم ها در مناطق دورافتاده و بدون دسترسی به شبکه فاضلاب شهری بسیار مفید هستند. علاوه بر این، سپتیک تانک ها به عنوان یک راه حل اقتصادی نیز شناخته میشوند. استفاده از سپتیک تانک، به حفظ محیط زیست کمک میکند. با تصفیه فاضلاب خانگی، آلاینده های موجود در آن کاهش می یابند و به محیط زیست صدمه نمیزنند. همچنین، با استفاده از سپتیک تانک، چرخه آب بهبود پیدا می کند و مقدار آب تصفیه شده برای آبیاری مزارع و باغات قابل استفاده است.از سپتیک تانک به عنوان مخازن چربیگیر نیز استفاده میشود.
چگونگی کارکرد سپتیک تانک
سپتیک تانک به صورت یک مخزن جمع آوری اولیه و تصفیه فاضلاب شناخته میشوند. قبل از اینکه فاضلاب وارد پکیج تصفیه فاضلاب شود وارد مخازن سپتیک تانک میشود. این فاضلاب شامل پساب، کود حیوانی، زباله های آشپزخانه و دیگر مواد آلاینده است. زباله های آشپزخانه ها اکثرا شامل چربی است که باید قبل از ورود به محیط زیست وارد مخازن چربیگیر که نوعی سپتیک تانک است بشود. با استفاده از باکتری های تصفیه کننده، فاضلاب درون سپتیک تانک تصفیه شده و به محیط زیست باز میگردانده میشود. باکتری های تصفیه کننده در سپتیک تانک، به عنوان یک بیوفیلتر عمل میکنند. این باکتری ها با تغذیه از مواد آلاینده، فاضلاب را تصفیه میکنند. در واقع، باکتری های تصفیه کننده در سپتیک تانک، به صورت طبیعی فرایند تصفیه فاضلاب را انجام میدهند.
در سپتیک تانک ابتدا فاضلاب از طریق لوله ورودی وارد بخش اول میشود. این بخش که توسط یک دیواره جداکننده از بخش دوم مخزن جدا شده است، حجم بیشتری نسبت به بخش دوم دارد. با ورود فاضلاب به این بخش، مواد معلق و ذرات خارجی به دلیل وزن بیشتر خود به سمت پایین حرکت کرده و در کف مخزن ته نشین و انباشته میشوند. چربی ها و روغن نیز به دلیل اینکه سبک تر از فاضلاب هستند، به سمت بالا حرکت نموده و بر روی سطح شناور می گردند پس میتوان گفت از سپتیک تانک ها به عنوان چربیگیر نیز استفاده میشود.
لجن تشکیل شده در کف مخزن ناشی از مواد ته نشین شده ، باعث رشد و افزایش باکتری و میکروارگانیسم ها میشود. در جریان رشد و افزایش میکروارگانیسم ها واکنش های بیولوژیکی انجام شده که باعث تجزیه مواد آلی و تصفیه فاضلاب میگردد.
پساب بخش اول از طریق بافلی که در دیوار جدا کننده تعبیه شده وارد بخش دوم سپتیک میشود. در این بخش ذرات ریز چربی و روغن که ممکن است هنوز در فاضلاب باشند بر روی سطح شناور میگردد و در نهایت پساب تصفیه شده از طریق لوله ساخته شده در بخش دوم سپتیک تانک از آن خارج میشود.
لجن انباشته شده در سپتیک تانک را معمولا هر دو سال یک بار تخلیه میکنند. به دلیل اینکه این لجن حاوی میکروارگانیسم ها و باکتری های موثر برای تصفیه است، تخلیه کامل آنها باعث طولانی شدن زمان راه اندازی مجدد بخش بیولوژیکی سپتیک تانک میشود بنابراین بهتر است مقداری از لجن را به هنگام تخلیه در کف سپتیک باقی گذاشت.
نکات قابل توجه در استفاده از سپتیک تانک
استفاده از سپتیک تانک، نیاز به مراقبت و نگهداری دارد. برای حفظ عملکرد سپتیک تانک، باید به دور از آن هرگونه فعالیتی که باعث انسداد خروجی فاضلاب شود، خودداری کرد. همچنین، لازم است که سطح فاضلاب درون سپتیک تانک، به صورت دوره ای بررسی و پمپاژ شود. با استفاده از باکتری های تصفیه کننده، سپتیک تانک، به صورت طبیعی فاضلاب را تصفیه کرده و به محیط زیست باز میگرداند. این سیستم، به حفظ محیط زیست کمک میکند و چرخه آب را بهبود میبخشد.
شرکت آرکا گستر، با بهره گیری از تکنولوژی های جدید، پکیج تصفیه فاضلاب، چربیگیر و سپتیک تانک با کیفیت بالا و قابل اطمینان را تولید و عرضه میکند. با استفاده از محصولات شرکت آرکا گستر، میتوانید به راحتی از مزایای استفاده از سپتیک تانک و تصفیه فاضلاب بهره مند شوید.
سپتیک تانک پلی اتیلنی
در سال های اخیر عواملی مانند سرعت در تولید، انتقال سریع، نصب آسان و حفاظت از محیط زیست از جمله مواردی است که باعث استفاده بیشتر از سپتیک تانک های پلی اتیلنی شده است.
مواد استفاده شده در سپتیک تانک های دو جداره از جنس پلی اتیلن(Polyethylene) با گرید 100 است. سپتیک تانک های پلی اتیلنی شرکت آرکا گستر رسام با دو فرایند کاروگیت و کورتیوب ساخته می شوند و علاوه بر دوام و کیفیت ساخت بالا دارای استفاده گسترده در بخش های مختلف بهداشتی و صنعتی هستند.