پکیج پلی الکترولیت

پکیج پلی الکترولیت

فهرست مطالب

پکیج پلی الکترولیت (پکیج آماده‌سازی و تزریق پلی الکترولیت یا پلی آکریل آمید) یکی از تجهیزات کلیدی در سیستم تصفیه فاضلاب و تصفیه آب به شمار می‌رود. این پکیج بر پایه استفاده از پلیمرها برای لخته‌سازی مواد معلق در آب طراحی شده است. کارایی این پکیج نسبت به سایر روش‌های لخته‌سازی بسیار بالا بوده و به همین دلیل در صنایع مختلف کاربرد دارد. شرکت ارکا گستر به عنوان تولیدکننده پکیج پلی الکترولیت، به سوالاتی از جمله نحوه عملکرد این پکیج، اجزای تشکیل‌دهنده آن و استانداردهای مورد نظر در طراحی، ساخت و تولید پکیج فلوکولانت پاسخ خواهد داد.

پکیج پلی الکترولیت چیست؟

وجود ذرات معلق با بارهای مشابه در آب یکی از چالش‌های اساسی در سیستم‌های تصفیه آب و فاضلاب محسوب می‌شود. این ذرات می‌توانند به تجهیزات داخلی آسیب برسانند و مانع از ته‌نشینی مواد کلوییدی شوند، که در نتیجه کیفیت آب را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با توجه به ساختار مولکولی پلیمرها و توانایی آن‌ها در ایجاد بارهای مثبت و منفی یا خنثی‌سازی محیط، از این ویژگی‌ها در طراحی و تولید پکیج پلی الکترولیت بهره‌برداری شده است. به عبارت دیگر، پکیج تزریق پلی الکترولیت (polyelectrolyte) یا پلی اکریل آمید شامل مجموعه‌ای از فعالیت‌هاست که به تزریق پلیمر به آب و ایجاد بارهای مثبت و منفی در آن مربوط می‌شود تا مواد کلوییدی سریع‌تر ته‌نشین شوند. از آنجا که ذرات معلق در آب دارای بارهای مشابه (مثبت یا منفی) هستند، امکان ته‌نشینی آن‌ها در کف وجود ندارد زیرا یکدیگر را دفع می‌کنند و مانع از ته‌نشینی می‌شوند. با طراحی و تولید پلی الکترولیت و تزریق آن، محیط باردار می‌شود و این امر باعث جذب ذرات به یکدیگر می‌گردد. در نهایت، ذرات به هم چسبیده و به دلیل وزن زیاد و خنثی بودن خود ته‌نشین می‌شوند.

 

انواع پلی الکترولیت

پلی الکترولیت‌ها بر اساس نوع مواد و پودرهایی که در آب حل می‌شوند، به سه گروه تقسیم می‌شوند که شامل موارد زیر است:

پلی الکترولیت کاتیونی

ذرات معلق در آب به طور کلی دارای بار مثبت یا منفی هستند. با افزودن پودرهای کاتیونی پلی الکترولیک، بارهای مثبت در محیط آب تولید می‌شود. این کاتیون‌های ایجاد شده در آب، ذرات منفی را به یکدیگر جذب کرده و لخته‌هایی را در سطح آب تشکیل می‌دهند که در نهایت به کف دستگاه منتقل می‌شوند.

پلی الکترولیت آنیونی

پلی الکترولیت‌ها با تزریق پودر پلیمر به آب، بارهای منفی ایجاد می‌کنند. مشابه نوع کاتیونی، این بارهای منفی در نهایت باعث لخته شدن ذرات با بار مثبت می‌شوند و پس از متراکم شدن و گذشت زمان، ته‌نشین می‌گردند.

می‌توان گفت که با توجه به نوع پودر و پلیمر تزریقی به آب که باعث تشکیل بار های مختلف در سیستم می شود، پلی الکترولیت‌ها را می‌توان به گروه‌های بایو پلی الکترولیت، کاتیونیک پلی اکریل آمید نوع دو و سه، دیالیل دی متیل کلراید، پلی الکترولیت پیوندی و کاتونیک پلی اتیلن آمین تقسیم‌بندی کرد.

اجزای پکیج تزریق پلی الکترولیت

در روند طراحی و تولید پکیج پلی الکترولیت، با توجه به کاربرد خاص دستگاه، اجزای متنوعی مورد توجه قرار می‌گیرند. به طور کلی، اصلی‌ترین اجزای مورد استفاده در طراحی این پکیج شامل موارد زیر است:

  • فیدر (محفظه مخصوص نگهداری و انتقال پودر پلی الکترولیت)
  • سیستم تزریق پودر یا مایع فلوکولانت
  • تانک همزن و مخلوط‌کن
  • تانک آماده‌سازی و رقیق‌سازی
  • تانک اصلی
  • سیستم لوله‌کشی (پایپینگ)
  • سیستم آلارم یا هشداردهنده
  •   PLCکنترل‌گر منطقی برنامه‌پذیر (تابلو برق)
  • پمپ دوزینگ

پمپ پلی الکترولیت یکی از اجزای کلیدی در پکیج‌های آماده‌سازی و تزریق پلی الکترولیت است که به دو نوع مونو و اکسترینسیک تقسیم می‌شود. این پمپ در سیستم‌های تصفیه فاضلاب بزرگ و صنعتی به کار می‌رود تا از بروز سختی زیاد در آب جلوگیری کند.

اجزای پکیج تزریق پلی الکترولیت

طرز کار پکیج پلی الکترولیت

همان‌طور که در ابتدای متن ذکر شد، ذرات ریزدانه با اندازه 1 میکرون در آب دارای بارهای مشابه هستند و به همین دلیل از یکدیگر دور و معلق باقی می‌مانند. عملکرد پکیج پلی الکترولیت به این صورت است که ابتدا پودر پلیمر با خاصیت قلیایی یا اسیدی به آب اضافه می‌شود و پس از انجام واکنش‌ها، محیطی کاتیونی یا آنیونی ایجاد می‌شود. این بار مثبت یا منفی باعث ایجاد نیروی واندروالس می‌شود که در نهایت منجر به چسبندگی ذرات معلق و لخته شدن آن‌ها می‌گردد. ذرات معلقی که لخته می‌شوند، فلوک نامیده می‌شوند و با توجه به وزنشان با سرعت‌های متفاوتی ته‌نشین می‌شوند. لازم به ذکر است که در برخی موارد، با توجه به وزن فلوک‌ها و شرایط موجود در مخزن، ممکن است نیاز به ایجاد نیروی گریز از مرکز یا غلیظ‌سازی محیط باشد. پس از غلیظ‌سازی، مواد لخته شده در ته مخزنی به نام تیکنر ته‌نشین شده و از انتهای آن تخلیه می‌شوند. خروجی این فرآیندها آب زلالی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد پکیج پلی الکترولیت

پکیج پلی الکترولیت یا polyelectrolyte یکی از تجهیزات کلیدی و پرکاربرد در صنایع مختلف به ویژه در زمینه تصفیه پساب به شمار می‌آید که برای ایجاد فلاک در تصفیه پساب مورد استفاده قرار می‌گیرد. در تصفیه‌خانه‌های صنعتی و فرآیند تصفیه آب، این پکیج به منظور زلال‌سازی آب از طریق فرآیندهای انعقاد و لخته‌سازی به کار می‌رود. در پالایشگاه‌ها و صنایع پتروشیمی، استفاده از پکیج فلوکولانت به طور قابل توجهی به حذف کلوئیدها از مواد رنگی کمک می‌کند و در فرآیندهای تولید و پالایش نقش مهمی ایفا می‌کند و راندمان را افزایش می دهد. همچنین، به کارگیری پلی الکترولیت موجب افزایش ضریب جذب آب، به ویژه در بخش کشاورزی می‌شود که این امر به بهبود کیفیت آب مصرفی در این حوزه‌ها منجر می‌گردد. در صنایع فولاد نیز از فلوکولانت استفاده می‌شود تا فرآیندهای تولید با کارایی بیشتری انجام شوند.

طراحی پکیج پلی الکترولیت

طراحی پکیج پلی الکترولیت به دلیل تأثیر قابل توجه آن بر کیفیت آب در محیط‌های صنعتی و همچنین آب شرب، باید بر اساس استانداردهای بین‌المللی صورت گیرد. شرکت ارکا گستر در طراحی این پکیج، ظرفیت‌های متنوعی را برای مخزن آن در نظر گرفته است.این ظرفیت‌ها با توجه به محل نصب و نوع استفاده از تجهیزات متغیر بوده و بر اساس سفارش مشتری تعیین می‌شود. به طور کلی، در طراحی و تولید پکیج پلی الکترولیت از سه مخزن شامل مخزن پودر، مخزن تزریق و مخزن اصلی استفاده شده است که همگی دارای بدنه‌های مقاوم در برابر ضربه و خوردگی هستند. همچنین، لازم به ذکر است که مقاومت سایر قطعات و اجزای پکیج آماده‌سازی و تزریق پلی الکترولیت نیز در تمامی مراحل طراحی مد نظر قرار گرفته است.

طراحی پکیج پلی الکترولیت

ساخت پکیج پلی الکترولیت

شرکت آرکا گستر به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب، در راستای لخته‌سازی و جداسازی ذرات معلق در آب، اقدام به تولید پکیج پلی الکترولیت کرده است. طراحی و ساخت این پکیج فلوکولانت توسط مهندسین مجرب و حرفه‌ای در این شرکت انجام می‌شود و مطابق با استانداردهای بین‌المللی است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مشخصات پکیج پلی الکترولیت تولیدی در شرکت ارکا گستر، می‌توانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید و قبل از خرید، راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

قیمت پکیج پلی الکترولیت

قیمت پکیج پلی الکترولیت در مرحله اول به ظرفیت مخازن آن وابسته است و به همین دلیل نمی‌توان نرخ مشخص و ثابتی برای این تجهیزات در این متن ارائه داد. همچنین، جنس بدنه و نوع قطعات و اجزای داخلی نیز بر قیمت پکیج پلی الکترولیت تأثیرگذار هستند. برای دریافت اطلاعات قیمت پکیج پلی الکترولیت، می‌توانید از روش‌های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده کنید.

فرم مشاوره رایگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *